Soorten orthopedische schoenen
Wanneer jouw
voetproblemen met schoenen uit de winkel niet meer kunnen worden opgelost, kunnen
orthopedische schoenen de oplossing bieden. Orthopedische schoenen zijn er in
tal van uitvoeringen; van gedeeltelijk tot volledig
maatwerk. Voetpro staat voor je klaar met de juiste oplossing voor jouw loop- of voetprobleem.
Orthopedische schoenen
Orthopedische schoenen zijn maatwerk schoenen die wij met deskundigheid, aandacht, precisie en vakmanschap helemaal individueel voor je vervaardigen, zodat je weer kunt lopen zonder zorgen.
-
Voor kinderen
Photo By: John Doe
Button
-
Voor tieners
Photo By: John Doe
Button
Meer bekijken
Lees meer
Semi-orthopedische schoenen
Semi-orthopedische schoenen worden fabrieksmatig geproduceerd. Bij dit type schoen vervaardigd de schoentechnicus van Voetpro het voetbed en andere noodzakelijke schoenaanpassingen.
-
-
Voor volwassenen
Photo By: John Doe
Button
Meer bekijken
Lees meer
Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS)
Een voorlopige orthopedische schoen (VLOS), ook wel revalidatieschoen genoemd, is een tijdelijke schoen waar alle noodzakelijke orthopedische schoenvoorzieningen in zijn aangebracht.
-
Voor volwassenen
Photo By: John Doe
Button
Meer bekijken
Lees meer
Aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC)
Vaak is een aanpassing aan jouw bestaande schoenen voldoende om weer optimaal te bewegen zonder voetklachten. Voetpro biedt oplossingen op maat die we toepassen op jouw eigen confectieschoenen.
-
Voor tieners
Photo By: John Doe
Button
Meer bekijken
Lees meer
Verbandschoenen
De confectie-verbandschoen wordt vaak gebruikt als de voet is ingezwachteld. Ook voor voeten die sterk zijn opgezwollen als gevolg van vochtophoping (oedeem) biedt de verbandschoen bescherming.
-
Bij blessures
Photo By: John Doe
Button
Meer bekijken
Lees meer
Onderhoudstips (semi-)orthopedische schoenen
Poetsen, borstelen en insmeren…
Het kost relatief weinig tijd; het poetsen, borstelen en insmeren van jouw schoenen. Maar het levert zeker meer draagcomfort op. Leer houd je in perfecte staat als je het minstens één keer in de week poetst. Een regelmatige behandeling met water- en vuilafstotend middel kan ook geen kwaad.
Leersoorten als suède en nubuck verzorg je optimaal met een speciale spray. Mochten jouw schoenen irritant gaan kraken, dan kun je dit voorkomen door talkpoeder tussen voetbed en binnenzool aan te brengen.
Een ritssluiting blijft soepel door deze in te smeren met zeep, bijenwas of teflonspray. Verder is het verstandig schoenen met klittenband te sluiten wanneer je ze niet draagt.
Zweet is een echte schoenen vreter…
Jouw kwaliteitsschoenen kunnen veel hebben, maar voor transpiratievocht blijven ze allergisch. Er zijn echter tal van manieren om ‘zweetvoeten’ te voorkomen. Zo is het zeer raadzaam om regelmatig van schoenenpaar te wisselen. Dat geeft je de mogelijkheid om het gedragen paar te ‘luchten’. Doe dit overigens nooit bij een warmtebron, zoals de verwarming. Het dragen van schone katoenen of wollen sokken geeft eveneens een frisser gevoel. Vaak wassen van de voeten en het gebruik van een speciale antitranspiratie crème, helpen aanzienlijk tegen ‘zweetvoeten’. Raadpleeg bij extreme transpiratie jouw huisarts of een dermatoloog.