Naast voetklachten in het dagelijks leven hebben ook veel sporters klachten die specifiek alleen spelen tijdens of na het sporten. Is eigenlijk best logisch, want tijdens het sporten gebruik je jouw voeten op een andere manier dan wanneer je gewoon loopt. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen waar je voeten te maken krijgen met gelijkmatige extra druk tijdens het neerkomen van de voet of bij een zaalsport waar juist wendbaarheid en de ondergrond een grote rol spelen in de belasting van jouw voet.
Steunzolen dienen ter ondersteuning, correctie of voorkoming van een voetstand of voetklachten. Dit is bij sportinlegzolen niet anders. Wat wel anders is, is de mate van ondersteuning. Deze richt zich bij sportinlegzolen veel meer op de individuele sport die je uitoefent. Zoals hierboven al vermeld, is er een groot verschil in de manier waarop jij je voeten gebruikt tijdens het sporten. Jouw inlegzool moet zich erop richten om de juiste ondersteuning te bieden die past bij de manier waarop jij sport. De keuze van materialen is daarin erg belangrijk. De juiste demping, de juiste flexibiliteit en de juiste ondersteuning zorgen ervoor dat jij geen klachten ondervindt tijdens of na het sporten.
De schoenkeuze als je gaat sporten is ontzettend van belang. Voor zowat elke sport zijn bepaalde sportschoenen verkrijgbaar. Op je nu hardloopt of voetbalt, of je aan handbal doet of juist tennist, de sportschoenen focussen zich steeds meer op speciale toepassingen specifiek voor de sport die jij beoefent. Daarnaast bieden steeds meer sportschoenenmerken schoenen voor bepaalde typen voet. Deze richten zich steeds meer op het corrigeren en ondersteunen van bepaalde voettypes. Voeten met over- of onderpronatie, platvoeten, etc. Vooral in de hardloopwereld zijn deze “corrigerende” schoenen zeer populair.
Het is echter is gebleken dat de zgn. ‘anti-pronatie’-schoenen juist niet werken bij voetproblemen. Integendeel, zij versterken vaak de klachten. Het beste kun je daarom kiezen voor een neutrale schoen met op maat gemaakte inlegzolen. Deze richten zich specifiek op jouw voeten met een focus op jouw voetvorm en mate van ondersteuning waar jij persoonlijk baat bij hebt.
Een hardloopschoen moet voldoen aan bepaalde kwaliteiten: goede hardheid van demping, afrol, stevige hiel kap, rechte hak, stevigheid bieden in overgang van hak naar voorvoet en zo zijn er meer kenmerken waar we als LafootLoopLab loopspecialist op letten voordat wij een schoen aanbevelen.
Er worden diverse soorten hardloopschoenen gemaakt. Training-, wedstrijd-, semiwedstrijd-baan- of trailhardloopschoenen. Tevens kunnen er verschillen zitten in hak hoogte, hardheden van dempingmaterialen, soorten demping (gas,gel, etc) en de hoogte tussen voorvoet en hak. Elke schoen heeft eigen specifieke kenmerken die bij vervolg productie kunnen veranderen, omdat er verschillende materialen worden gebruikt.
Het persoonlijk advies wordt mede bepaalt door je looptechniek, snelheid, ritme en loopdoelen. Wij kunnen de voet vorm herkennen en eventuele klachten erbij herleiden en voorzien van een degelijke analyse. Tevreden zijn en blijven staat bij ons voorop en willen samen met jou ervoor zorgen dat je met een persoonlijk advies blessurevrij en plezier kunt lopen.
Belangrijk is het om jouw klachten goed te analyseren. Voetpro voert een uitgebreide voetanalyse uit bij klachten of ongemakken, die kunnen ontstaan door de voetstand of vorm en die een aanpassing behoeven. Hierbij brengen we in kaart wat jouw klachten zijn, wat deze veroorzaakt en hoe je deze tijdens het sporten triggert.
In sommige gevallen is de keuze voor een andere sportschoen al een mogelijke oplossing. Of een bezoek aan een fysiotherapeut die de voet losmaakt en de beweeglijkheid controleert. Maar in veel gevallen is het maken van een sportinlegzool op maat hetgeen wat jouw problemen verhelpt of verlicht.
Voor een uitgebreidere loopanalyse werkt Voetpro samen met Lafootlab. Lees hier meer over onze vormen van analyse.
Neem contact met ons op en wij maken een afspraak
Bedankt voor jouw bericht.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Oeps, er is een fout opgetreden bij het versturen van jouuw bericht.
Probeer het later nog eens.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Bedankt voor jouw inschrijving. Nu blijf je op de hoogte van al het nieuws omtrent vergoedingen, onderhoud en nieuwe ontwikkelingen rondom voetpro.nl
Oeps, er is een fout opgetreden bij het inschrijven op de nieuwsbrief.
Probeer het later nog eens.