In Nederland hebben naar schatting zo'n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers die het RIVM recent naar buiten heeft gebracht blijkt dat vorig jaar ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend waren. Vrouwen hebben er in alle leeftijdscategorieën vaker last van dan mannen. Een lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende klacht. Als gekeken wordt naar specifieke rugklachten hebben mensen het vaakst last van een hernia. Veel van deze klachten zijn te relateren aan de voeten. Want uit onderzoek is gebleken dat 64% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate voetklachten of aan voeten gerelateerde klachten heeft. Een van de meest voorkomende voetafwijkingen is de doorgezakte voet. Hierbij is het lengtegewelf van de voet doorgezakt, waardoor de binnenrand van de voet de grond kan raken. Meestal gaat dit gepaard met het naar binnen kantelen van het hielbeen. De klachten uiten zich vooral in pijn en vermoeidheid in voeten, onderbenen, knieën, heupen, onderrug of nek. Deze pijn treedt vooral op na enige tijd staan en lopen en vermindert vaak slechts gedeeltelijk na therapeutische behandeling. Dit komt doordat het inzakken van de voet een hoger gelegen bekkenkanteling tot gevolg heeft. Een vrijblijvend en gratis voetonderzoek kan duidelijkheid bieden.
Voetpro OSW is, met in achtneming van de beschermende maatregelen en RIVM-voorschriften, geopend voor afspraken en advies: 0299-315903 of Voetpro.nl
Veel van de voetstandafwijkingen bij doorgezakte voeten kunnen met behulp van een ondersteunend of corrigerend voetbed of steunzool worden verholpen. De correctie of ondersteuning wordt onder het doorgezakte lengtegewelf aangebracht. Deze correctie zorgt ervoor dat de kanteling van het hielbeen wordt verminderd; men staat meer rechtop. Daarnaast is het dragen van schoenen met een stevig contrefort, hielversteviging, noodzakelijk. De steunzool kan worden vervaardigd van verschillende materialen afhankelijk van de toepassing; bijv. wandelschoenen, werkschoenen- of laarzen, sportschoenen, enz. Steunzolen passen in de meeste schoenen en laarzen; dit maakt de aanschaf van speciale schoenen overbodig!
De meeste zorgverzekeraars vergoeden, afhankelijk van uw polis, b.v. ONVZ Optifit, in 2021 steunzolen en sport steunzolen met uitgebreide analyse geheel uit uw aanvullende verzekering; ook Univé en Achmea Zilveren Kruis kennen royale vergoedingen tot € 200,-. Deze vergoedingen komen niet ten laste van uw eigen risico (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering); dit betekent dat u niet eerst € 385,- aan zorgkosten moet maken om voor vergoeding in aanmerking te komen; uw steunzolen zijn in principe dus GRATIS.
Mogelijk heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen neem dan contact op met uw Voetpro voet-schoenspecialist; info@voetpro.nl 315903. Tot de volgende maand.
Tot de volgende maand.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Bedankt voor jouw inschrijving. Nu blijf je op de hoogte van al het nieuws omtrent vergoedingen, onderhoud en nieuwe ontwikkelingen rondom voetpro.nl
Oeps, er is een fout opgetreden bij het inschrijven op de nieuwsbrief.
Probeer het later nog eens.