In Nederland hebben naar schatting zo'n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers die het RIVM recent naar buiten heeft gebracht blijkt dat vorig jaar ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend waren. Vrouwen hebben er in alle leeftijdscategorieën vaker last van dan mannen. Een lage rugpijn zonder uitstraling is de meest voorkomende klacht. Als gekeken wordt naar specifieke rugklachten hebben mensen het vaakst last van een hernia. Veel van deze klachten zijn te relateren aan de voeten. Want uit onderzoek is gebleken dat 64% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate voetklachten of aan voeten gerelateerde klachten heeft. Een van de meest voorkomende voetafwijkingen is de doorgezakte voet. Hierbij is het lengtegewelf van de voet doorgezakt, waardoor de binnenrand van de voet de grond kan raken. Meestal gaat dit gepaard met het naar binnen kantelen van het hielbeen. De klachten uiten zich vooral in pijn en vermoeidheid in voeten, onderbenen, knieën, heupen, onderrug of nek. Deze pijn treedt vooral op na enige tijd staan en lopen en vermindert vaak slechts gedeeltelijk na therapeutische behandeling. Dit komt doordat het inzakken van de voet een hoger gelegen bekkenkanteling tot gevolg heeft. Een vrijblijvend voetonderzoek kan een heleboel duidelijkheid geven.
Behandeling
Veel van de voetstandafwijkingen bij platvoeten kunnen met behulp van een ondersteunend of corrigerend voetbed of steunzool worden verholpen. De correctie of ondersteuning wordt onder het doorgezakte lengtegewelf aangebracht. Deze correctie zorgt ervoor dat de kanteling van het hielbeen wordt verminderd. Daarnaast is het dragen van schoenen met een stevig contrefort, hielversteviging, noodzakelijk. De steunzool kan worden vervaardigd van verschillende materialen afhankelijk van de toepassing; bijv. werkschoenen- of laarzen, sportschoenen, enz. Steunzolen passen in de meeste schoenen en laarzen; dit maakt de aanschaf van speciale schoenen overbodig!
Gebruik uw vergoeding voor steunzolen!
Veel mensen stappen het volgend jaar over naar een andere zorgverzekering en de meeste zorgverzekeraars hebben de vergoedingen in de aanvullende pakketten gewijzigd. Met name de vergoeding voor steunzolen bij bijv. ONVZ is fors verminderd. Dus maak dit jaar nog gebruik van uw royale vergoeding van uw steunzolen. Deze vergoedingen komen niet ten laste van uw eigen risico; dit betekent dat u niet eerst € 385,- aan zorgkosten moet maken om voor vergoeding in aanmerking te komen! De kosten van de steunzolen worden (afhankelijk van uw aanvullende verzekering) volledig vergoed!
Looplab
Digital Running: “Beter lopen” met plezier. Van loopbandanalyse naar hardloopconsult. De toekomst van hardlopen wordt steeds meer digitaal. ‘Veel’ hardlopers maken gebruik van de mogelijkheden van het internet en de digitale meet mogelijkheden. Door het beschikbaar komen van steeds betere en uitgebreide digitale meet mogelijkheden, kunnen we meer loop/meetwaarden vastleggen. Het vergt enige kennis en inzicht om deze hoeveelheid verzamelde hardloop gegevens te analyseren en toe te passen.
Met behulp van de (uitgebreide) basisanalyse, zogenaamde looplab nulmeting, kunnen wij je helpen wegwijs te maken in de wereld van digitale running. Met digitale meetapparatuur leggen wij je looppatroon vast, beoordelen wij stap voor stap je loopwaarden en adviseren wij hoe jij je volgende actie kunt ondernemen, met als doel “beter lopen” met plezier. Door het gebruik maken van intelligente pods kunnen wij je blijven volgen en ondersteunen. Waar nodig wordt de basisanalyses herhaald om de voortgang vast te leggen.
Weten is meten.
Door de specifieke meetmethodieken en analyses, wordt er een beeld gevormd van hoe je loopt en/of mogelijke zwakke schakels worden vastgelegd. Wat we meten en vastleggen:
Running efficiëntie/rendement
- Stappen per minuut
- Grondcontacttijd
- Vliegtijd
Shock/belasting:
- Verandering in snelheid tijdens de grond contacttijd
- Impact
-Braking/remming
- Shock, totaal score van beide
- Stuiteren van het lichaam.
Motion/Beweging:
- Voetlanding
- Afrol
- Afzet
- In snelheid en graden
Symmetrie:
- Gelijkheid van de loopwaarden tussen links en rechts
Power:
- Som van de hoeveelheid energie (versnellingen en vertragingen) die je gebruikt tijdens het hardlopen.
OSWLoopLab gebruikt meetapparatuur van Medilogic, OptoJump en Contemplas in haar LoopLab. Loopwaarden worden verkregen met behulp van SHFT, Garmin, Arion en RunScribe. Het beoordelen van je loopvoorwaarden, voor zover mogelijk, maakt onze analyse compleet. · Loopdoel. · Frequentie en methodiek. · (Hardloop)schoen keuze. · Steunzolen gebruik. De OSW LoopLab analyses en metingen, kunnen worden ingezet bij uiteenlopende sportactiviteiten, individueel, bij personal coaching, groep activiteiten en bedrijfsfitness.
Samenvattend ontvang je een digitaal verslag van onze bevindingen waarmee je aan de slag kunt. Je bent welkom op maandagmiddag van 15.00 tot 18.00, na afspraak, in ons OSW-LoopLab.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Bedankt voor jouw inschrijving. Nu blijf je op de hoogte van al het nieuws omtrent vergoedingen, onderhoud en nieuwe ontwikkelingen rondom voetpro.nl
Oeps, er is een fout opgetreden bij het inschrijven op de nieuwsbrief.
Probeer het later nog eens.